19 mar. 2010

NAŞUL rulează la DNA : "Incriminaţii" din stenogramele lui Voicu încearcă să se apere

Dupa aparitia unor stenograme ale DNA, prin care se cerea arestarea senatorului PSD Catalin Voicu, politicienii si oficialii s-au inghesuit sa se disculpe.

Vicepreședintele PSD Marian Oprișan, unul dintre cei menționați în stenograme, a declarat ca el "nu are nicio legătura" cu aceasta situație.

"Nu este de competenta mea sa comentez vinovatia sau nevinovatia unui cetatean al Romaniei, fie el si politician. Dar uitandu-ma la institutiile care sunt atacate, in speta Inalta Curte de Casatie si Justitie, Procuratura, Politia, anumite personaje din politica, inclin sa cred ca in realitate e o noua perdea de fum menita sa distraga atentia opiniei publice de la situatia sociala exploziva de care se apropie Romania", a declarat Marian Oprisan, pentru Mediafax.

la randul sau, primarul Constantei, Radu Mazare a declarat la Realitatea TV ca inregistrarile cu Alexandru Mazare si Catalin Voicu au fost facute "la carciuma". Mazare nu a stiu sa spuna si cine a facut inregistrarile. "Stiu ca au fost inregistrate la carciuma. Nu stiu de cine. Probabil de serviciile speciale, ca altcineva nu avea cine si sa le si foloseasca".

De asemenea, Radu Mazare, primarul Constantei, si-a aparat fratele, pe Alexandru Mazare, spunand ca inregistrarile ar fi fost facute "la carciuma".

"Ma intriga faptul ca in perioada asta in care romanii mor de foame si grevele sunt aproape sa se iste in toata tara si riscam sa luam urma grecilor, statul roman si Basescu dau un miliard de euro pe servicii speciale. Statul da bani ca sa inregistreze conversatii de cafenea ale unor senatori. Unul care se lauda, altul care aproba. (...) Un miliard de euro se duc la serviciile speciale ca sa ne inregistreze pe noi, toti inamicii politici ai lui Basescu in diverse locuri", a spus Mazare, relateaza Realitatea TV.

Primarul Constantei sustine ca toti politicenii din Romania se lauda in fata nevestelor, in fata colegilor. Ce vina sa-i gasesc eu, dom'le? Ca statea de vorba la o carciuma? Mare lucru, au stat de vorba intr-un restaurant. Altele sunt problemele Romaniei", a mai spus el.

Comisarul-sef se disculpa

Dan Bucur, seful Directiei de Investigare a Fraudelor din IGPR, a spus ca numele "Dan", care apare in stenograme nu este al sau. De altfel, vineri, comisaru-sef s-a dus la DNA, pentru a clarifica aceasta problema.

"Citarea mea in acest caz este o eroare. In cursul zilei de vineri m-am prezentat la DNA si in cinci minute am clarificat situatia. Nu am nici macar calitatea de martor in acest dosar si, mai mult decat atat, nu cunosc nici persoanele si nici faptele la care se face referire in dosar", a declarat comisarul-sef Dan Bucur, pentru NewsIn.

In schimb, un alt oficial de politie, Dan Calin, seful Serviciului de Investigare a Fraudelor din Politia Capitalei, a fost audiat de procurorii anticoruptie vineri, in legatura cu dosarul senatorului Voicu.

"Dosarul despre care am fost intrebat la DNA s-a solutionat legal din punct de vedere procedural. Nu a intervenit nimeni pentru solutionarea lui", a declarat Dan Calin.

Totusi, procurorii au scris, intr-o nota, ca persoana cu numele Dan din stenograme se refera la Dan Bucur, in subordinea caruia se afla lucratorul de politie ce instrumenta dosarul penal despre Marius Locic.

Din stenograme reiese faptul ca Voicu ar fi intervenit pentru omul de afaceri Marius Locic, pentru a-l scapa pe acesta de unele probleme cu legea.

4 comentarii:

  1. Melescanu: Stenogramele nu au transpirat de la Comisie

    Teodor Melescanu, vicepresedintele Senatului, crede ca sunt putine sanse ca stenogramele DNA prin care se cerea arestarea senatorului PSD Catalin Voicu sa "transpire" de la comisia juridica din Senat.

    "Daca ar fi povestiri despre ce era in ele, puteam sa banuim ca au fost date de cei care au avut acces la stenograme. Dar, avand in avand in vedere ca este exact textul din stenograma, nu cred acest lucru", a declarat Melescanu, la Antena 3.

    Potrivit spuselor sale, problema cu adevarat grava este ca, ori de cate ori un dosar este "mai subred", apare in presa.

    "Imi ridica niste semne de intrebare. Sa vedem ce face comisia juridica si ce va face Senatul si daca sunt probe suficiente. Comisia va face un raport, luni, cel tarziu miercuri va fi gata. Prin subred, vreau sa spun ca nu ar sta in picioare in instanta", a adaugat PNL-istul.

    De asemenea, vicepresedintele Senatului a explicat ca, din moment ce este o transcriere, o stenograma, nu caseta cu inregistrarea in sine, "exista o obligatie de selectie din partea celui care face transcriere".

    RăspundețiȘtergere
  2. Urban: Stenogramele din dosarul Voicu sunt strict autentice
    Fragmentele aparute in presa din stenogramele convorbirilor lui Catalin Voicu sunt "100% autentice", iar "toate firele" acestui dosar duc la Marian Vanghelie, sustine senatorul PD-LIulian Urban, vicepresedintele Comisiei juridice din Senat.

    Mai mult, Iulian Urban sustine ca in presa au ajuns doar cateva fragmente din referatul Directiei Nationale Anticoruptie, iar in dosar ar exista si dovezi ale pregatirii unui santaj de presa la adresa presedintelui Traian Basescu, cu concursul unor jurnalisti, arata Realitatea TV.

    Senatorul PD-L crede ca implicarea judecatorilor Cristian Jipa si Florin Costiniu, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, este mult mai grava decat faptele senatorului PSD Catalin Voicu, iar acesti judecatori ar trebui sa demisioneze.
    De asemenea, Urban a mai precizat ca toate firele acestui dosar duc la Marian Vanghelie, presedintele PSD Bucuresti, protejat de catre Mircea Geoana care, in calitatea sa de presedinte al Senatului, amana obtinerea avizului necesar pentru arestarea lui Voicu.
    Stenogramele unor interceptari telefonice din dosarul senatorului PSD Catalin Voicu, publicate vineri, de Hotnews, arata reteaua de politicieni, magistrati si oameni de afaceri pe care acesta si-o construise in jurul sau si metodele prin care isi exercita influenta asupra lor.

    Printre cele mai cunoscute nume care apar in aceste interceptari ca facand parte din "reteaua Voicu" se numara senatorul PSD Alexandru Mazare, oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, dar si judecatorii de la Curtea Suprema Florin Costiniu si Cristian Jipa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mazare: Stenogramele lui Voicu sunt doar discutii de carciuma
    Primarul Constantei, Radu Mazare, sustine ca stenogramele din dosarul Catalin Voicu date publicitatii nu au semnificatiile acordate de presa, fiind doar "discutii de carciuma" in care "unul se lauda si unul asculta".

    In schimb acestea dovedesc ca banii romanilor se duc pe inregistrarile facute de serviciile speciale puse sa ii urmareasca pe "inamicii lui Basescu".

    "Nu am citit nicio stenograma dar ma intriga ca in perioada asta cand romanii mor de foame si suntem gata sa luam urma grecilor, noi, cu 1 miliard de euro, ca atata cheltuie serviciile, inregistram conversatiile de cafenea ale unor cetateni", a declarat Radu Mazare la Realitatea TV.

    Acesta a mai spus ca din cate stie de la fratele lui, "inregistrarile sunt facute la carciuma", probabil de serviciile speciale.

    "1 miliard de euro dati serviciilor speciale ca sa ne inregistreze pe noi, inamicii politici ai lui Basescu. Catalin Voicu putea sa fie si matol, putea sa se si laude, e o discutie de carciuma(...)Din cate am citit, unul se lauda si frate-miu zicea si el: 'da, da'", a adaugat Mazare, precizand ca nu ii gaseste nicio vina fratelui sau pentru ca "toti romanii se lauda, in fata nevestelor, colegilor, mare lucru".

    Cu toate ca inregistrarile sunt facute in perioada in care PSD era inca la guvernare, Mazare spune ca Voicu si Alexandru Mazare discutau si ei ca "doi senatori amarati de opozitie".

    Primarul recunoaste ca l-a votat in forurile de conducere ale PSD pe Catalin Voicu sa ajunga ministru de Interne, si asta pentru ca "stiam ca Oprea e o jitie vanduta lui Basescu, care e problema ?".

    "In 2010 sunt de doua ori mai multi securisti in serviciile speciale decat pe vremea lui Ceausescu(...)E mai al dracu' decat acu' 20 de ani!(...) S-or fi intalnit, si care-i problema? Jipa asta (n.red: judecatorul Cristian Jipa)nu judeca absolut niciun dosar, nici de al meu, nici de al vreun cunoscut, nici nu i s-a cerut nimic. A cumparat frate-miu, a dat ceva, a cerut cuiva vreun favor? De aia am facut Revolutie, sa vorbim ce vrem", a mai spus Radu Mazare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Geoana, despre cazul Voicu: Nu am intervenit niciodata pentru nimeni
    Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a negat faptul ca a intervenit in dosare penale sau ca ar fi cerut pentru Catalin Voicu functia de Ministru de Interne.

    "Niciodata, in nicio situatie, domnul Prioteasa sau eu, nu am facut vreo interventie care sa fie in afara principiilor si legalitatii acestei tari. Niciodata, pentru nicio speta, pentru nimeni", a declarat Geoana, pentru Adevarul, referindu-se si la Ion Prioteasa, presedintele organizatiei judetene a PSD Dolj.

    Numele Mariei Schulz, controversata femeie de afaceri din Dolj, apare in stenogramele publicate de Hotnews din dosarul senatorului PSD Catalin Voicu, cercetat pentru trafic de influenta.

    Mircea Geoana a adaugat ca este exclus ca stenogramele sa fi ajuns in presa prin intermediul vreunui angajat al Senatului si a precizat ca nu el l-a propus pe Voicu pentru functia de Ministru de Interne. "S-a propus singur", spune Geoana despre Voicu.

    "Baga-mi-as p... in Geoana si cu toti americanii lui, care ni i-a adus la Curtea Suprema, ca multi au dosare. Si cu toate golancile, cu seful organizatiei PSD de la Dolj. Schutza aia cu serele, cu tot ... Pai, sefa doamna Cristea de la Dambovita, la fel, si nu-ti mai dau nume, ca nu-i frumos. Multi! Dom'ne, i-am rezolvat pe toti, dom'ne, ca unde n-a fost loc de rezolvat, am dat suspendare, n-a plecat cu puscarie, altii le-a dat 10 ani, unul dintre avocati zice: "Dom'ne, nu-i e rusine, dom'ne?" "Dom'ne, zic, asta a fost!" (...), ar fi spus Voicu, intr-o convorbire cu Alexandru Mazare, in noiembrie 2009.

    RăspundețiȘtergere