6 mar. 2010

Cum a modificat Brucan textul Proclamatiei Revolutiei Romane

Silviu Brucan a modificat brutal textul Proclamatiei Revolutiei Romane, care a fost citita la TVR, in seara de 22 decembrie, redactat initial de Dumitru Mazilu, a declarat acesta din urma.

Brucan a facut modificarile "pe holul CC-ului, stand pe un calorifer", a spus Mazilu, intr-un interviu pentru Adevarul.

In loc de "Forum Civic", Brucan a pus denumirea Frontul Salvarii Nationale (FSN). De asemenea, formularea "restructurarea agriculturii prin revenirea pamantului in mainile celor care sunt adevaratii sai stapani" a fost schimbata cu "restructurarea agriculturii prin sprijinirea micii productii taranesti si oprirea distrugerii satelor". Astfel, s-a schimbat miza de la proprietatea privata la economia de stat.

La punctul privind promovarea unei politici externe subordonata nevoilor si intereselor dezvoltarii fiintei umane si respectului deplin al drepturilor si libertatilor omului, Brucan a adaugat "vom respecta angajamentele internationale ale Romaniei si, in primul rand, cele privitoare Tratatul de la Varsovia". In acest mod, s-a stabilit apartenenta la politica externa a Moscovei si la statele care doreau sa se apere de amenintarea NATO.

In fine, a fost taiata fraza "Asa se ne ajute Dumnezeu!" de la sfarsitul textului. Potrivit lui Mazilu, explicatia a fost "Ma, asta e text de stat. Nu putem termina cu Dumnezeu".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu