2 mar. 2010

BUCURESTENII AU PRIMAR: Oprescu a pregatit locuri de veci in caz de cutremur in Bucuresti

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, speriat de probabilitatea producerii unui cutremur puternic in Bucuresti, a pregatit locurile de veci pentru eventualele victime ale unui seism.
"Am inceput de aproape doi ani sa iau primele masuri pe care am putut eu sa le iau din punct de vedere medical. In caz de cutremur pe mine ma obliga sa am la dispozitie locuri de inmormantare si am pregatit si locurile astea", a declarat Oprescu intr-o emisiune televizata.

Acum cateva luni, edilul sef al Bucurestiului a anuntat sus si tare ca la primul mare cutremur, Capitala va avea 500.000 de victime, morti si raniti. Spre comparatie, seismul din 1977 a ucis 1.570 de oameni si a ranit alti 11.300.

Estimarile edilului se bazeaza pe studiile specialistilor de la Institutul de Cercetare in Constructii (INCERC). In 2008, ei spuneau ca un cutremur de 7 grade pe scara Richter ar omori 450.000 de bucuresteni, dar asta numai daca seismul ar lovi noaptea, in jurul orelor 21. Pe timpul zilei, numarul victimelor s-ar reduce cu 46%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu