8 mar. 2010

Oprescu vrea sa elimine RATB si RADET din bugetul Capitalei

RATB si RADET sunt gauri negre in bugetul Capitalei, trebuie sa se transforme in societati comerciale si sa se opreasca subventionarea lor, a declarat luni primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

"Sunt doua gauri negre in buget. (...) In aceste conditii, am decis oprirea subventionarii pentru RATB si RADET, iar acestea trebuie sa se transforme in institutii comerciale si sa mearga pe profit. Astfel vom putea sa optimizam utilizarea banului public. Vorbim despre cateva milioane de euro anual", a declarat Sorin Oprescu luni, intr-o conferinta de presa.

Oprescu a adaugat ca transformarea RADET si RATB este, in prezent, in stadiul de discutii, iar in perioada de vara, cand consumul este mic, se urmareste suspendarea subventiilor la apa calda, pentru echilibrarea bugetului.

Sorin Oprescu a anuntat, luni, ca bugetul Capitalei pentru 2010 a fost pus in dezbatere si se ridica la suma de 5,6 miliarde de lei, dintre care 1,25 miliarde sunt prevazute pentru proiectele primariei.

"Am reusit sa facem o proiectie de buget destul de echilibrata, am avut drept criterii utilizarea rationala a banului public, asigurarea functionarii orasului, garantarea

finantarii proiectelor istorice ale Capitalei: Podul Basarab, Stadionul National, reabilitarea monumentelor istorice", a declarat primarul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu