26 mar. 2010

Basescu si Zapatero au decis incheierea unui parteneriat strategic romano-spaniol

Presedintele Traian Basescu si presedintele Guvernului spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, au decis incheierea unui parteneriat strategic intre Romania si Spania, vineri, cu ocazia unei intalniri avute la Bruxelles.

Traian Basescu s-a intalnit cu seful Guvernului spaniol, vineri, in cadrul consultarilor bilaterale pe care Spania, ce asigura presedintia Consiliului Uniunii Europei, le are cu restul statelor membre UE, potrivit unui comunciat al presedintiei remis Ziare.com.

"Cu aceasta ocazie s-a decis incheierea unui parteneriat strategic romano-spaniol, care ar urma sa fie semnat cu ocazia vizitei la Bucuresti a presedintelui Guvernului spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, in cursul acestui an", se arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Presedintele Traian Basescu a salutat eforturile presedintelui Consiliului European si ale Presedintiei spaniole de a identifica solutii de compromis care sa permita liderilor europeni sa agreeze la acest Consiliu cadrul general al Strategiei Europa 2020 pentru cresterea economica sustenabila si ocuparea fortei de munca.

Totodata, presedintele Traian Basescu a prezentat prioritatile Romaniei in plan european pentru aceasta perioada, cu accent pe promovarea strategiei Uniunii Europene pentru Dunare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu