19 mar. 2010

Doua avioane spion israeliene au survolat spatiul aerian al Romaniei

Doua avioane de spionaj israeliene au survolat Turcia, Bulgaria si Romania inainte de a intra in spatiul aerian al Ungariei, in cadrul unei misiuni care ar putea avea llegatura cu asasinarea unui om de afaceri sirian.

Potrivit presei maghiare citate de ynetnews.com, doua avioane de tip Gulfstream echipate cu dispozitive de recunoastere au traversat cele trei tari, intrand apoi in spatiul aerian ungar. Avioanele au parasit Ungaria dupa indeplinirea misiunii, fara a ateriza deloc in aceasta tara.

La intrebarile presei, purtatorul de cuvant al Ministerului ungar al Apararii a declarat ca avioanele se aflau intr-o misiune diplomatica. La randul sau, Ministerul de Externe de la Budapesta s-a limitat sa comunice doar ca traficul aerian se afla in resortul Autoritatii aeronautice ungare. Oficialii de la Budapesta au evitat sa faca vreun comentariu despre caracterul misiunii avioanelor israeliene.

Un sirian in varsta de 52 de ani a fost impuscat mortal, miercuri, in Budapesta, in timp ce astepta la semafor in masina sa. Identitatea sirianului nu a fost dezvaluita.

Un comentariu: